Specials!!!

Extra bijzondere recepten voor een speciaal thema...

De Sport Special

2 makkelijke gezonde recepten. Héérlijk na het sporten!!!

Aardbeien smoothie

Voor 4 glazen

20 aardbeien
220 ml halfvolle melk
240 gram magere yoghurt
5 eetlepels rietsuiker
4 theelepels vanille-extract

Extra's: blender

1. Doe alles bij elkaar in de blender en even kort blenden. LET OP dat je de deksel er goed op doet!!!

2. Schenk het in de glazen en geniet van je eigen verse smoothie!

Chocolade muesli repen

Voor 5 repen

80 gram boter
75 gram rietsuiker
3 eetlepels honing
250 gram muesli met noten en rozijnen
40 gram pure chocolade

Extra's: rechte ovenschaal, bakpapier

1. Smelt de chocolade au-bain-marie.

2. Smet de boter, rietsuiker en de honing in een pannetje.

3. Meng het botermengsel met de muesli. Zorg dat alles goed gemengd is. 

4. Meng vervolgens de gesmolten chocolade door de muesli.

5. Bekleed je ovenschaal met bakpapier en verdeel de muesli hierover. Druk alles stevig aan met een lepel. 

6. Zet dit voor tenminste één uur in de koelkast. Daarna kun je het in repen snijden. 



De Picknick Special

5 lekkere recepten die makkelijk mee te nemen zijn!!!

Zelfgemaakte Ice Tea

2 zakje bosvruchtenthee
1 appel
1 limoen
1,5 liter water 

1. Snij de appel in hele dunne stukjes en de limoen in partjes. Voeg dit allemaal toe aan het water.

2. Zet dit 1 nacht in de koelkast!

Kaasstengels

Voor 10 stengels

1 pak bladerdeeg (10 plakjes)
tomaten tapenade
75 gram geraspte kaas

extra's: deegroller

Verwarm de oven voor op 200 graden

1. Begin met een plakje bladerdeeg. Daarop leg je geraspte kaas. Dan een plakje bladerdeeg. Dan tomaten tapenade. Vervolgens weer een plakje bladerdeeg. Daar bovenop geraspte kaas. En weer een plakje bladerdeeg. Daar komt tomaten tapenade bovenop. Sluit af met een plakje bladerdeeg en bovenop geraspte kaas.

2. Rol dit pakketje 1 keer in de lengte en 1 keer in de breedte uit. Snijd het vervolgens in repen van ongeveer 1,5 cm. 

3. Draai elke reep 2 maal om zijn as en leg deze op een bakplaat. 

4. Zet de kaasstengels 20 minuten in de oven.

Knakworstbroodjes

Voor 5 broodjes

1 blik knakworsten                    olijfolie
5 sneetjes wit brood                geraspte kaas
ketchup
mosterd

extra's: deegroller

Verwarm de oven voor op 200 graden

1. Snijd de korstjes af van de sneetjes brood. Rol met een deegroller één maal over de sneetjes brood.

2. Besmeer de sneetje brood met ketchup en mosterd. Doe de knakworst erin en rol deze op. 

3. Leg ze vervolgens met de "open" kant naar beneden op de bakplaat. Besprenkel ze vervolgens met olijfolie en geraspte kaas.

4. Zet de knakworstbroodjes 8 tot 10 minuten in de oven.

Zoete disco broodjes

2 sneetjes wit brood (gehalveerd)
boter
vruchtenhagel

extra's: satéprikkers

1. Besmeer de sneetjes brood met boter en dep ze in de vruchtenhagel.

2. Rol de sneetjes brood, met de vruchtenhagelkant naar buiten, op. Wanneer ze opgerold zijn prik je ze per twee rolletjes op een sateprikker.

Gevulde paprika-chorizo broodjes

Voor 4 personen

4 bruine pistolets
1 gele paprika
tomaten tapenade
chorizo

extra's: een lepel

1. Snij het topje van de pistolets af en druk met de achterkant van een lepel het deeg opzij. 

2. Snij de chorizo en de paprika in de repen. Besmeer de chorizo met de tapenade en druk de paprika ertegen aan. Duw dit vervolgens in de pistolet.

PAK ALLES IN EN NEEM HET MEE VOOR EEN HÉÉRLIJKE PICKNICK

KeukenSterren 2019 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin