Gezellig Bakken!!!

Verwarm de oven maar alvast voor...

Appelplaattaart

Voor 1 héérlijke appeltaart voor 8 personen

Voor de appel compote                     Garnituur
500 gram appels                               2 kg appels       
50 ml water                                       80 gram boter
100 gram suiker                                80 gram suiker
                                                           300 gram crème fraîche
                                 
                          6 plakken bladerdeeg
                                                           50 gram gewelde rozijnen
                                                           Kaneelpoeder

Extra's: staafmixer, bakplaat

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Schil de appels voor de appel compote en snijd ze in kleine stukken. Doe ze samen met het water en de suiker in een pannetje en zet dit op het vuur. Kook dit totdat de appels zacht zijn.

3. Leg ondertussen de plakken bladerdeeg naast elkaar en druk ze aan met een vork.

4. Wanneer de appels in het pannetje zacht zijn dan pureer je dit met de staafmixer. Er mogen best nog wel wat stukjes in zitten.

5. Besmeer het bladerdeeg met de appel compote, en bestrooi het vervolgens met de rozijnen.

6. Schil de overige appels en snijd ze half door. Snijd ze vervolgens in zo dun mogelijke plakjes. Dit is best een lang werkje. Of je doet het op de "Synn-manier"!!!

7. Leg de appels, dakpansgewijs, op de appel compote. Doe dit zo zorgvuldig mogelijk zodat je een mooie taart krijgt.

8. Smelt vervolgens de boter en smeer de appels hiermee in. Bestrooi het daarna met een dun laagje suiker en kaneelpoeder

9. Zet de taart 30 minuten in de oven. 

10. Garneer een stukje taart met crème fraîche en een beetje kaneelpoeder.


Cake met cheesecakevulling

Voor 1 super lekkere cake!

Voor de cake                                           Voor de cheesecakevulling
200 gram zachte boter                           150 gram naturel roomkaas                           
200 gram suiker                                      2 eetlepels cacao
200 gram bloem                                     25 gram suiker
4 eieren                                                   1 eetlepel bloem
1 zakje vanillesuiker                               1/2 half ei
1 theelepel bakpoeder

Extra's: cakevorm, keukenmachine of mixer

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom. Mix dit zeker 5 minuten goed door, totdat het een glad beslag is. 

3. Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe. Het volgende ei pas toevoegen wanneer het vorige volledig is opgenomen. 

4. Wanneer alles goed gemengd is dan voeg je, in kleine stapjes, de bloem en het bakpoeder toe. Blijf goed mixen tot het een super mooi, glad beslag is. 

5. Doe het beslag in een ingevette cakevorm, en zet het even opzij.

6. Mix alle ingrediënten voor de cheesecakevulling goed door elkaar totdat het een gladde massa is. 

7. Schep de cheescakevulling op het cakebeslag en duw deze met een satéprikker in het cakebeslag. 

8. Zet de cake vervolgens 1 uur in de oven en dan kun je heerlijk genieten. Eventueel kun je de prikker test doen (uit de lieveheersbeestjes video) om te zien of je cake goed is. 


Chocolade Cheesecake - cake

Voor 1 cake

150 gram volkoren koekjes                   150 gram pure chocolade
75 gram boter                                         50 gram melkchocolade
110 gram suiker                                       2 eetlepels cacaopoeder + 100 ml heet water
120 ml slagroom                                     200 gram roomkaas

Extra's: cakeblik, staafmixer, keukenmachine, bakpapier

1. Smelt de pure chocolade au-bain-marie (pannetje met water en een kom). Laat de chocolade vervolgens afkoelen.

2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter, en meng de gesmolten boter en 1 eetlepel suiker met de gemalen koekjes.

3. Leg in de breedte een bakpapier in het bakblik. Doe het koekjes-boter mengsel in het cakeblik en druk dit goed aan met een lepel. Zet dit vervolgens weg in de koelkast!

4. Klop de slagroom stijf.

5. Meng de cacaopoeder met het hete water (goed doorroeren!!!) en voeg dit, samen met de afgekoelde gesmolten chocolade toe aan de slagroom. Roer dit alles, voorzichtig maar goed door. Zet dit even weg in de koelkast.

6. Meng in een andere kom de roomkaas en de suiker. Voeg vervolgens het slagroom-chocolade mengsel toe en meng dit goed door. Verdeel dit mengsel over de koekjesbodem in het cakeblik. Zet dit vervolgens tenminste een half uur in de diepvries.

7. Ondertussen ga je aan de slag met de garnering. Leg de reep melkchocolade plat op het werkblad en schraap er met een mes krullen vanaf. Deze krullen strooi je over de cheesecake-cake. TIP: Raak de krullen niet aan want dan smelten ze!!!


Lieveheersbeestjes Vanille-Drop Muffins

Voor ongeveer 6 muffins

100 gram suiker                     1 theelepel bakpoeder      drop toffees
50 gram boter                       snufje zout                         witte en rode fondant
1 ei                                          100 gram bloem                poedersuiker
1 theelepel vanille extract     40 ml melk                        honing

Extra's: muffinblik, cupcakevormpjes van papier, keukenmachine, deegroller, kookring, cocktailprikkers

1. Verwarm de oven voor op 170 graden

2. Je doet de suiker, boter in de kom en mengt dit goed door elkaar. Vervolgens voeg je het ei en het vanille extract toe. Meng dit goed door tot een glad papje.

3. Voeg het bakpoeder, zout en bloem toe aan het papje. Meng dit door totdat alle bloem verdwenen is. Voeg dan langzaam de melk toe. Let op: zeker niet te lang mixen, want dan verdwijnt de smeuïgheid van de muffin. 

4. Zet de papiertjes in het bakblik en vul deze voor 2/3 met het beslag. Zet ze vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven.

5. Ondertussen rol je de drop toffees plat met een deegroller. Steek ze vervolgens uit met een kookring die hetzelfde formaat heeft als jouw muffins. Leg de uitgestoken rondjes weg op een bakpapier. 

6. Bestrooi je werkplek met poedersuiker en rol de rode fondant uit. Ook de bovenkant van de fondant licht bestrooien met poedersuiker, anders plakt je deegroller zeker vast. Steek met dezelfde kookring de rode fondant uit. Snijd dan het bovenste stuk je eraf en haal een taartpuntje eruit (tip: kijk hiervoor even naar de video). Plak deze rode vleugels vervolgens met een beetje honing vast op de zwarte rondjes.

7. Maak dan kleine zwarte bolletjes van de drop toffees en doe hier een puntje honing op. Druk ze dan aan op de rode vleugels. Maak de lieveheersbeestjes zou oud als jij zelf wilt! Rol ook witte bolletjes van de witte fondant en plak deze ook vast met een puntje honing op het zwarte kopje. Je kunt dan een heel klein zwart puntje van de drop toffee op het witte bolletje plakken (hiervoor heb je geen honing nodig omdat de toffee al plakkerig genoeg is.

8. Plak dan je lieveheersbeestjes met flink wat honing vast op de muffin en klaar zijn jouw muffins.

- Smakelijk Eten -



KeukenSterren 2019 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin